Presentació del nou llibre de Francesc Puigpelat, ‘Els últims dies del general Prim’

2819821L’escriptor i periodista Francesc Puigpelat és el ponent convidat a la tribuna de la Fundació Catalunya Oberta el proper dilluns 2 de febrer a les 19 hores a l’hotel Majestic (Pg. de Gràcia, 68). Puigpelat presentarà el seu últim llibre: ‘Els últims dies del general Prim’. El ponent serà presentat pel senyor Vicent Sanchis, periodista i secretari general de la Fundació Catalunya Oberta.

Francesc Puigpelat és professor universitari, periodista i escriptor. Ha escrit una extensa obra narrativa, de la qual destaquen les novel·les Apocalipsi blanc, pel qual va guanyar el premi Josep Pla l’any 1999, Roger de Flor (2002), L’últim hivern de Ramon Llull(2004), Els Llops (premi Carlemany, 2005) i La segona mort de Jesús de Natzaret (2008). També ha publicat el llibre de viatges La ruta dels almogàvers (2001).

A “Els últims dies del general Prim” Puigpelat reconstrueix la biografia del general Joan Prim i Prats, nascut a Reus l’any 1814. El general tenia un projecte per a la regeneració d’Espanya, partint de Catalunya, que implicava l’expulsió dels Borbons i la proclamació d’Amadeu de Savoia com a rei. Un projecte ambiciós que es va veure truncat el 27 de desembre del 1870, al carrer del Turco de Madrid, quan sis assassins a sou van descarregar sobre ell els seus trabucs. Mitjançant aquesta obra Puigpelat narra els cinc últims dies de vida del general català, explica el seu pensament polític i i fa una hipòtesi sobre la conxorxa, promoguda pels poders fàctics de Madrid, que va posar fi a la seva vida.

Com és habitual, després de la intervenció del ponent s’obrirà un col·loqui amb els assistents.

Podeu confirmar la vostra assistència a través del correu electrònic (fund@fundaciocatalunyaoberta.cat) o per telèfon en horari de matins (93 490 64 54)

Encara no hi ha comentaris

Deixa un comentari