La FCO presenta ‘Londres-París-Barcelona’, d’Enric Vila

londres-paris-barcelona-enric-vila-galaxia-gutenbergL’escriptor i periodista Enric Vila és el ponent convidat a la tribuna de la Fundació Catalunya Oberta dilluns 2 de març a les 19 hores a l’hotel Majestic (Pg. de Gràcia, 68). Vila presentarà el seu llibre ‘Londres-París-Barcelona. Viatge al cor de la tempesta.’ El ponent serà presentat pel senyor Vicent Sanchis, periodista i secretari general de la Fundació Catalunya Oberta.

Enric Vila és llicenciat en Història Contemporània i doctorat en Periodisme. Escriu al diari El Punt Avui, a la revista Sàpiens i al seu blog Dietari a Destemps, a més de donar classes de periodisme a la Universitat Ramon Llull. Ha publicat diversos llibres entre els que destaquen Què pensa Heribert Barrera (2001), Lluís Companys. La veritat no necessita màrtirs (2006), El nostre heroi Josep Pla (2009) o Breu Història de la Rambla (2012).

‘Londres-París-Barcelona. Viatge al cor de la tempesta’ és un llibre a cavall entre l’assaig i la novel.la on Vila fa un repàs de la història de París, Viena, Londres, Barcelona i Sant Petersburg i explora el remolí de forces que poden portar Europa fins a un inesperat renaixement o bé fins a una decadència lenta i dolorosa, com la que va patir l’imperi Hispànic. El llibre aprofundeix en les conseqüències de 1714 i subratlla el paper que les ciutats, les dones, els gais, i fins i tot els catalans, poden tenir en el redreçament espiritual d’Europa i la resta d’Occident. Com en d’altres llibres seus, Vila contrasta els arguments de tipus acadèmic amb l’experiència personal. Així el relat sobre la desmoralització d’Europa i les pors de Catalunya és amanit per una història d’amor tempestuosa que il·lustra la força extraordinària que pot arribar a tenir el vertigen del Ser.

L’acte tindrà lloc a l’hotel Majestic (Passeig de Gràcia, 68) a les 19 h. Després de la intervenció del ponent s’obrirà un col·loqui amb els assistents.

Per confirmar la vostra assistència podeu fer-ho via mail: fund@fundaciocatalunyaoberta.cat o per telèfon: 93 490 64 54 (matins).

No s'hi poden fer comentaris