Dinar-debat amb Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya

Artur Mas“Em sento compromès. Si tirem endavant i ho fem bé podem guanyar”. Aquestes darreres paraules d’Artur Mas, president de la Generalitat, van posar dempeus la majoria dels assistents a l’últim dinar-debat de la Fundació Catalunya Oberta, celebrat dimarts 10 de juny.

El president havia estat convidat per la FCO per desgranar l’estratègia a seguir d’aquí al 9 de novembre, data prevista per la consulta sobre el futur de Catalunya.

“Quin és el preu la llibertat?”, “res tornarà a ser igual i, si aguantem, ens respectaran” o “no serem una anècdota de la història” són algunes de les afirmacions amb què Artur Mas va voler refermar davant l’audiència la seva confiança en que units en el consens polític i social i amb una actitud ferma tenim molt a guanyar.

El president va ser prudent en no voler pecar d’optimista, ans al contrari va enumerar les dificultats i entrebancs amb què es troba una Generalitat afeblida davant el que significa un pols a l’Estat, amb totes les conseqüències d’ordre legislatiu, judicial i de finançament que això comporta.

Artur Mas va dibuixar diversos escenaris des d’ara fins passat l’estiu. Des del més favorable al més previsible sense descartar que l’Estat es tregui un as de la màniga per intentar aplacar el corrent sobiranista. En aquesta línia, el mandatari català va advertir sobre la necessitat d’escoltar qualsevol oferta sense que això desvirtuï les aspiracions dels catalans.

En absència per viatge del president de la Fundació, Joan Oliver, va ser el secretari general, Vicent Sanchis, qui va fer la glosa de presentació del conferenciant. Sanchis va destacar la valentia i convicció d’Artur Mas en la conducció del procés i va oferir-li tot el suport necessari perquè la nau arribi a bon port.

Van assistir al dinar-debat l’expresident Jordi Pujol, la vicepresidenta Joana Ortega, el conseller felip Puig, patrons i adherits de la Fundació, empresaris, politòlegs i una àmplia representació de la societat civil que omplia la sala.

No s'hi poden fer comentaris